Selecteer een pagina

De (on)ZIN van

Foto AWARDS, lekker belangrijk

Heeft een fotograaf met awards meerwaarde? Wij doen het wel!

De weg naar awards

Een proces van verbeteren

Je wint niet zomaar een award. De weg er naar toe is kritisch kijken naar je eigen werk. Wat kan er beter? Waarom heeft die foto geen award gewonnen, wat kunnen we de volgende keer beter doen. Wat kunnen we leren van andere topfotografen? Daarom volgen we geregeld workshops en cursussen. En natuurlijk zijn we beiden lid van De Masters of Wedding Photography, met bijeenkomsten voor alleen trouwfotografen.

Het kost meer tijd maar het levert ook meer kwaliteit en omzet op. Onze klanten zijn bereid om te betalen voor kwaliteit. Een Audi is ook duurder dan een Fiat toch?

Jullie investeren vele duizenden Euro’s in je bruiloft. Het enige wat je de dag later nog hebt zijn de ringen en herinneringen. Die herinneringen wil je zo goed mogelijk vastgelegd hebben.

Wat zijn foto AWARDS?

Een erkenning voor het werk van een fotograaf

Awards worden toegekend door een (internationale)vakjury en soms een publieksjury. De beste foto’s kan een fotograaf insturen en deze worden dan beoordeeld op fototechnische kwaliteit, originaliteit en wat een foto overbrengt. De beste foto’s krijgen dan een prijs.

uitkomst voor bruidsparen

Voor bruidsparen is het een hele zoektocht om een fotograaf te vinden die bij jullie past. Is er de klik, past de stijl, hoe professioneel is de fotograaf, hoeveel ervaring en de kwaliteit.

Een fotograaf met Awards zegt niets over de klik of stijl. Wel over de kwaliteit en gedeeltelijk de professionaliteit. Wat dat betreft helpt het met het kiezen voor een fotograaf. Het allerbelangrijkste is echt de klik. Als die er niet is zoek verder want een fotograaf is het meest dichtbij jullie die dag. Wij weten nog een heel leuk fotografenstel smile.

Houden jullie van kwaliteit voor de blijvende herinnering? Dan helpt het om te kiezen voor een fotograaf met awards. Zoals vaak is er wel enige nuance. Hieronder leg ik uit waarom ik mee doe, waarom het voor ons belangrijk is en waarom een Awards minder belangrijk kunnen zijn.

Professioneler

De betere fotograaf

Lidmaatschappen voor de awards kosten geld. Je doet alleen mee als je dat de moeite waard vind. We zullen niet ontkennen dat het hebben van awards marketing technisch goed uitwerkt.

We hebben het goed voor elkaar. We investeren in opleidingen, verzekeringen, apparatuur en backupapparatuur, legale software, website, CRM software enz. Voor bruidsparen is het een heel veilig idee dat het goed is geregeld met een contract, backups en backupfotograaf.

Een hobbyfotograaf zal dat niet snel doen want het kost tienduizenden Euro’s. Uiteindelijk worden die kosten wel uitgespreid over al onze klanten en vinden wij het de moeite waard om die professionaliteit te bieden.

of toch minder belangrijk?

Er zijn genoeg goede fotografen die nog nooit een award hebben gewonnen. De reden kan zijn omdat ze simpelweg niet meedoen. Het geld kost of omdat ze het minder belangrijk vinden. Een fotograaf kan ook afgestudeerd zijn aan de Fotovakschool. Dat is een algemene opleiding die de hele kennis en kunde van een fotograaf beoordeeld. Daar slaag je niet zomaar voor. Maar ook een hobbyfotograaf kan fantastische foto’s maken.

Ik heb ook foto’s ingestuurd die echt heel tof waren en toch niet hebben gewonnen. Zoals onderstaande foto’s. (Okay, toch wel genomineerd maar net niet geworden)

De mannen met sigaar
Bruidspaar in regen onder parasol

En ik heb nog vele tientallen van zulke foto’s. De bruidsparen vonden ze geweldig! En als ik op een beurs sta, dan trekken deze foto’s toch echt de aandacht. Laatst was er een bruidspaar die hoopte op regen vanwege de middelste foto….

Dan dan hebben we natuurlijk ook nog de emotionele waarde waarop oma nog op staat, vlak voor haar overlijden, de tranen van ouders, het plezier van de kinderen of een shot van de dingen waarin jullie hebben geïnvesteerd zoals de jurk, pak, ringen, trouwlocatie. Daar ga je niet snel een Award mee winnen maar is wel heel waardevol voor jullie.

Geen Awards betekent niet dat een fotograaf niet goed is, meerdere Awards betekent wel dat het een goede fotograaf is!

Award winning photo wedisson 103
Wedisson Award winner round 104
Award winning groepsfoto
Bruid in de lucht gooien wedisson award