Selecteer een pagina

Een trouwdag vanuit een bruidsfotograaf gezien

mee met een bruidsfotograaf

Een dag in vogelvlucht

De voorbereiding

De wekker gaat

’s Avonds hebben we alles al klaargezet. In de ochtend pruttelt de koffie voor een goede start. Ontbijten en brood smeren om mee te nemen. Je weet nooit die dag wanneer je wat krijgt. het belooft weer een lange dag te worden. Goed voor jezelf zorgen is prio 1 om de creativiteit te houden. We nemen nog alles even door, dubbelcheck of we alles hebben.

We laten de spullen in de auto’s en gaan apart op pad. De één naar de bruidegom en de ander naar het klaarmaken van de bruid. We hebben ook bruiloften waarbij we samen kunnen rijden omdat alles op éénlocatie is of bruid en bruidegom dicht bij elkaar gaan klaarmaken. Top, gezellig samenrijden. Miriam rijdt terwijl Pim een instapost maakt. Marketing is de hele dag door toch?

Aankomst op locatie

We komen 15 minuten voor afgesproken tijd aan en pakken onze gear erbij. Het bruidspaar is blij ons te zien. We hebben gelijk weer een goede klik met ze, anders hadden ze ons ook niet geboekt. De eerste foto’s worden al snel genomen. Niet voor het album maar om het bruidspaar snel op hun gemak te laten voelen met de aanwezigheid van een camera. We ontmoeten een paar andere gasten en stellen ons voor en maken een praatje.

Als het bruidspaar ver van elkaar zich klaarmaakt houden we per Whatsapp contact en delen een paar leuke foto’s en jaloersmakende dingen. De emotionele momenten van zowel bij de bruid als bruidegom zijn heel waardevol. De knuffel van de ouders, handdruk, de tranen. Blij dat we deze dingen ook bij de meeste bruidegommen mogen vastlegggen. Bruidegommen doen eerst stoer, ” ben met vijf minuten klaar toch?” Klopt, wel als ze in hun eentje zijn…. Niet met ouders er bij. Als we klaar zijn met de shoot van het klaarmaken laten we elkaar weten wanneer de een vertrekt naar de ontmoetingsplaats waar bruidegom zijn bruid ophaalt. We moeten er samen zijn en klaarstaan om de first look van twee kanten te fotograferen.

First look

No second chance

First look, iedereen in spanning. We hebben het vaak gezien en weten hoe het gaat, hoe we ons moeten positioneren. Soms aan de deur, soms op de locatie, soms pas bij de ceremonie. Ook na de zoveelste keer doet het ons ook nog wat en blijft het leuk. Top, die zit in de pocket. Geweldige leuke reactie. Niet te lang bij stilstaan, we moeten doorgaan

Meer weten waarom een second shooter handig is? Klik op de knop

De ceremonie

Niks vergeten

Bij de ceremonie verdelen we weer wie wat doet. We letten op elkaar dat we niet in elkaars beeld lopen en communiceren met handgebaren. Duimpje omhoog als je ziet dat je maatje een mooi emotioneel moment vanuit een fantastische hoek pakt. Een ceremonie bestaat uit een aantal elementen die je niet mag vergeten. Eerst de foto’s die we moeten maken. Daarna de foto’s die we willen maken. Met ceremoniemeester hebben we overlegd of er iets speciaals gebeurd na de ceremonie. Zeepbellen! Oh, goed dat we het hebben gevraagd. Kleine flitser regelen en instellen voor mooi effect achter de bellen. Goed teamwerk! Bij taart en toast precies hetzelfde, is licht Okay, nee, belabberd eigenlijk. Eigen flitsers inregelen voor zo natuurlijk mogelijk licht.

Vind je zwart-wit mooi? We hebben daar een pagina aan gewijd!

Loveshoot

Even snel wat brandstof  naar binnen werken en dan op naar de loveshoot. Daar verdelen we ook de taken weer. Hebben we flitsers nodig? Softbox of flitsers voor grote afstand? Dat regelt Pim en samen maken we iets gaafs. Miriam vraagt het bruidspaar om iets tegen elkaar te vertellen, vijf verschillende manieren om te zeggen dat je van elkaar houdt. De spontane schitteringen komen in de ogen. Met de 85 mm lens legt ze zoveel moois vast! Wouw pareltjes.

Groepsfoto's

Verrassend

Wij adviseren om altijd maar 7 paar groepsfoto’s te nemen. Soms is het slecht weer en moeten we alles binnen doen. Geen probleem. Ook van groepsfoto’s maken we een feestje. Oeps, iets te leuk feestje. Gasten vinden het zo leuk dat ze vragen om meer meer meer. Pim doet de groepsfoto’s en weet dat Miriam stiekem veel leukere foto’s maakt van de gasten die zitten te eikelen, wachtend op hun beurt voor de groepsfoto. Of de bruid wordt spontaan de lucht in gegooid

Dat wordt de volgende dag nagenieten als we de foto’s gaan uitzoeken.

Meise draagt vriend

diner of bbq

Hier doe ik het voor!

Diner of BBQ. We hebben er al een hele dag op zitten en we moeten nog 8 tot 10 uur voordat we in bed liggen. Goed voor onszelf zorgen. Energie naar binnen krijgen. Maar eerst bruid en bruidegom goed op de foto. We zitten dicht bij de zaal waar de gasten dineren en nemen onze crew maaltijd. Maaar soms  is er BBQ waar we aan me mogen doen, mijn favoriet! Echt zwaar hoor fotograaf zijn. Ze denken dat we komen om te fotograferen. Ik kom voor het lekkere eten. De sfeer is ontspannen want de ceremonie is geweest. Er wordt wat afgelachen. Onze camera’s hebben wel dubbele geheugenkaartsloten maar toch maken we tijdens het diner alvast een extra backup en importeren we de foto’s die we al hebben gemaakt.  Is er afgesproken dat we alvast wat foto’s laten zien tijdens het avondfeest? Hurry up. Snel een paar toffe shots selecteren, basis bewerken en aan ceremoniemeester geven. Ondertussen maakt Miriam nog wat foto’s van een paar speaches.

klaar maken voor het avondfeest

Goede lichtinstelling is 100% bepalend

Eten op. De DJ bouwt ondertussen zijn spullen op. Even kijken en kennismaken. We werken tenslotte de hele avond met elkaar samen. Soms hebben we elkaar al eerder gezien, leuk. Toffe DJ weet ik nog. Wordt een leuk feestje.

Ik kijk waar ik de flitser wil ophangen voor de vetste belichting. Daar heb ik een workshop voor gevolgd bij Flexmi, nu ben ik zelf ook een flitsmeester en heb daar verschillende awards mee gewonnen. Miriam gaat model staan en ik regel de flitsers een voor een in. Hmm toch even een kleurgelletje er in gooien om te matchen met het licht van de DJ. Ik hou van kleurrijke foto’s  van het feest. En bruidsparen ook. Soms word ik zelfs alleen voor het avondfeest gevraagd omdat hun eigen fotograaf niet goed kan flitsen. Laat mij maar swingen tussen de gasten op de dansvloer voor de tofste beelden

Miriam staat vaak model en tja, we zijn beiden een beetje gek en houden van een lolletje. Wist je dat we jaren aan stijldansen hebben gedaan? Even snel een dansje tussendoor….

avondfeest

Let's party!

Het bruidspaar is zoals altijd een half uur later dan gepland klaar voor de openingsdans. De gasten in een cirkel er omheen en ik kan mij vrij bewegen in die cirkel. Ik weet dat waar ik ook sta de flitsers goed staan ingesteld. Lijken wel filmsterren zoals ze dansen en de flitsers afgaan. Het valt niet op want het lijken net de kleuren van de booth van de DJ.

Openingsdans klaar, andere gasten op de vloer. Paar foto’s nemen. We weten dat het na een half uur een beetje mat wordt. Mooi moment voor ons om weer een spectaclaire foto te nemen. Overdag hebben we de locatie al onderzocht op mogelijke plakken voor een vette shoot met flitsers.

five minutes shots

Miriam staat weer model en proberen wat uit. Bruidspaar even uit het feest halen. Ze weten al wat er gaat komen. Want die vette flitsfoto’s die ze hebben gezien dat willen zij ook. Paar minuten later is de vette shoot klaar. We laten het resultaat zien in het scherm van de camera. VET, hoe dan??? En in de nabewerking wordt het nog beter. Wij de flitsers opruimen, bruidspaar flabbergasted terug naar het feest.

De mannen met sigaar
bruidspaar champagne spuiten
Award winning photo wedisson 103
Bruidspaar in regen onder parasol

back to party

Safe the best for last

Terug naar het feest. Is nog niet echt gaande. Hoewel we echt geen feestbeest zijn begeven we ons op de dansvloer, Als één schaap over de dam is…. En het werkt. Langzaam komen er meer gasten en het gaat los. Veel foto’s, dragging the shutter beelden waarbij we een persoon bevriezen en dan de camera draaien voor vette beelden. Miriam neemt nu even rust en trekt zich even terug. We zijn al 14 uur bezig en zij rijdt meestal terug.

Feit: Na 23:00 uur gaat het los

Of het komt door alcohol? Na 23 uur gaat het echt los en maken we de meest spontane foto’s!!!

Is het daarom dat we bijna altijd pas om 01:00 klaar zijn???

Bedankt

Time to say goodbye

En aan alle leuke dingen komt een eind. Meestal is een feest rond 00:30 uur afgelopen. Nog een afscheidsspeach met bedankjes en een laatste dans afscheid met sterretje of een erehaag.

Wedisson Award winner round 104

Wij ruimen op als echt alles klaar is en nemen afscheid van bruidspaar. Echt, we hebben weer een geweldige dag gehad. Soms moeten we de volgende dag alweer klaarstaan om weer zo’n geweldige dag te kunnen hebben. Dus snel naar huis, backup draaien, batterijen opladen en slapen.

Ook jullie dag zo compleet vastgelegd?

Laat PIMAGE de unieke emoties en stijl van uw bruiloft vastleggen. Check of we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdatum

Dit is hoe een dag er had uit kunnen zien. Er zijn variaties op. We hopen dat we jullie een goede indruk hebben kunnen geven hoe we zijn en hoe we te werk gaan. Soms zoeken we nog een second shooter of en fotograaf als één van ons niet kan vanwege te veel bruiloften achter elkaar of dat je gewoon eens mee wil lopen om ervaring op te doen. Denk je bij het zien van deze blog dat je zou passen? Klik op de button en kijk naar beschikbare data.