Selecteer een pagina

HOEVEEL UUR HEBBEN WE NODIG?

Een overzicht van de verschillende onderdelen van een bruiloft.

Superhandig om de planning van de dag voor te bereiden en te beslissen wat je wel en niet op beeld wil hebben. 

Even in het kort de gebeurtenissen

  • Getting ready bruid
  • Getting ready bruidegom
  • First look
  • cermonie(s)
  • receptie
  • Loveshoot (kan op elk moment van de dag zijn)
  • diner
  • feest

De genoemde tijden zijn zonder reistijd tussen de verschillende onderdelen.

Getting ready bruid – 60 tot 90 minuten

Het klaarmaken van de bruid is voor de meeste bruiden heel bijzonder. De kapper komt langs, misschien haar invlechten of andere dingetjes in het haar. Make up. Vaak zijn ouders bij de bruid en komen er emoties die we graag vast willen leggen. Misschien heb je bijzondere schoenen of andere accesoires, soms staat het boeket er al of zijn de ringen al aanwezig waar een mooie macrofoto van moet worden gemaakt.

detail schoenen en sokken bruidegom

Getting ready bruidegom 45-75 minuten

Niet belangrijk zeggen de mannen, niet nodig. Maar ze vergeten dat de bruid heel nieuwsgierig is geweest hoe jouw start van de dag was. Misschien trouw je uit huis of je gaat weer bij je ouders logeren of omkleden. Je denkt met 10 minuten is het klaar. Ook bij de bruidegom zijn er emoties en onzekerheden hoe je iets moet dragen. Een fotograaf is er niet alleen maar voor de foto’s hij/zij is de hele dag er bij en kan je af en toe coachen als dat nodig is. Moet je een riem, horloge, welke kant loop je.

Misschien zijn jouw ouders er ook bij, echt dat zijn hele waardevolle momenten! Vergeet ook niet je speciale dingen zoals manchetknopen of aftershave.

Als je het all inclusive of luxe pakket kiest, gaat een fotograaf naar de bruid en de ander ondertussen naar de bruidegom.

First look groom at door

First look 15 minuten

Deze tijd varieert heel erg want hangt af van of de first look bij de bruid thuis is of bij de ceremonie. In het geval van thuis dan blijft de fotograaf daar tot het vertrek naar de ceremonie. Bij de eerste foto was de first look bij de ceremonie en dan kost dit amper tijd en is het onderdeel van de ceremonie.

Ceremonie burgelijk huwelijk 45 – 60 minuten

Het burgelijk huwelijk gaat altijd vooraf aan de kerkelijke inzegening. Vaak zie je dat deze twee gecombineerd worden zoals op deze foto’s. Dat scheelt enorm veel tijd. Als het toch twee ceremonies zijn dan kan daar veel tijd tussen zitten. Mijn ervaring is dat het heel prettig is om deze twee te combineren als dat mogelijk is.

Kerkelijke inzegening 60-75 minuten

Een kerkelijke inzegening komt na het burgelijk huwelijk. Soms vindt deze in de avond plaats.

Groepfoto’s 30-45 minuten

Niet bij iedereen het meest leuke onderdeel maar wel een verplicht nummertje. Onderstaande foto’s zijn allemaal tijdens de groepsfoto sessie gemaakt! We weten er altijd wel wat van te maken! Soms zijn de groepsfoto’s direct na de ceremonie. Het meest ontspannen is wat later op de middag. Dan is de spanning er af en wordt er flink gelachen. En met een tweede fotograaf pak je ook de niet officiele momenten. Had ik het al gehad over het ALL INCLUSIVE pakket??

LOVESHOOT /STATIEFOTO 45-120 minuten

Even tijd voor jullie samen

Deze shoot is ook echt even “jullie tijd”. Uit de drukte en samen genieten. we maken ook gelijk het statieportret (die je oma op de schoorsteenmantel zet). Als het weer even niet mee zit, we verzinnen wel wat. Het mooiste licht is in het uur voor zonsondergang (of na zonsopkomst!!!), het gouden uurtje.

Vaak hebben we ook nog mogelijkheden tijdens het avondfeest om hele toffe foto’s te maken. Nog een reden om voor het ALL INCLUSIVE pakket te kiezen.

De foto in het weiland is gemaakt toen de zon minder fel was. Het wordt gelijk wat romantischer. De foto in het minden toen de zon…..eh er was geen zon. Deze heb ik kunstmatig gemaakt door met twee hele felle flitsers met een oranje kleur-gel er op, door de struiken heen te schieten. Met een tweede fotograaf kan je dat soort dingen doen.

Receptie en taartmoment 60 tot 90 minuten

Diner 120 tot 180 minuten

Een van mijn favoriete onderdelen. Waarom? Iedereen denkt dat ik van foto’s maken hou. Maar ik hou gewoon van lekker gezellig eten!

De sfeer is ontspannen. Heel veel foto’s maken we niet van het eten. Soms is er een speach. Als het een locatie is waar veel gelopen kan worden dan gebeuren er ook andere dingen om op beeld vast te leggen.

Het is ook een tijd voor fotografen om even minder “aan” te staan. Vaak zit er dan al 8-10 uur op en kunnen we opladen voor het feestgedeelte. Ook checken we dan alle apparatuur en geheugenkaartjes. En als er een feest is dan ook de flitsers opstellen en inregelen.

Het kan zijn dat jullie geen avondfeest houden maar een diner in een kleine kring. Dan duurt het diner langer. Dan zullen er niet heel veel foto’s gemaakt worden. Wil je dat het afscheid wordt vastgelegd dan moeten we wel blijven tot het eind.

De feestavond 1-5 uur

Openingsdans 1 uur

De feestavond wordt meestal geopend met een openingsdans. Die wil je absoluut op de foto hebben. Meerdere flitsers zijn tijdens het diner opgehangen en ingeregeld. Zo nodig gebruik ik kleur-gels om in lijn te zijn met de kleuren van de verlichting in de locatie. Zo komen jullie en de locatie het mooist op de foto.

Duurt de dans een uur? Nee, maar voordat jullie klaar zijn met de felicitaties….Dat loopt altijd uit.

Het feesten

Voetjes van de vloer of gewoon een gezellige tijd. Een DJ of een band, zeepbellen, rook. Denk er over na wat je wil. Ik loop met mijn camera mee te dansen op de vloer om zo dicht bij de gasten te zijn. Zo val ik niet op en krijg je de mooiste shots. 

Fotoshoot tijdens de feestavond

Je kan niet de hele tijd feesten

Komt dat even mooi uit. Als fotograaf ben ik de hele tijd aan het zoeken naar mooie locaties, speciale verlichting om een mooi shot te kunnen maken. Een special shot die er uit knalt. En dan is schemering of donker toch heel mooi.

Onderstaande foto’s zijn genomen tijdens het feest! Miriam en ik bereiden het shot voor en halen jullie uit het feest wanneer jullie daar tijd en zin voor hebben.

Dit zijn toch echt wel hele toffe foto’s die deze bruidsparen niet hadden gehad zonder het ALL INCLUSIVE PAKKET.

bruidspaar champagne spuiten
De mannen met sigaar