Selecteer een pagina

Pim aan het werk

Wie is die leuke trouwfotograaf?

Wie is die leuke trouwfotograaf uit Nunspeet van PiMAGE Photography? Die lange gast van bijna twee meter?

Even voorstellen. Ik ben Pim, vader van vier kinderen en getrouwd met Miriam. Naast fotograaf ben ik ook personal trainer en ben eigenaar van sportbedrijf Veluwe Fit.

Ik vind trouwfotografie superleuk om te combineren met sport. Met beiden bezig met positieve mensen. Ik geef ook veel bootcamplessen. Daar moet ik altijd creatief zijn, continue switchen en mensen motiveren en ook een stukje entertainment. En dat kan ik erg goed, gewoon speels blijven en out of the box denken. En die talenten gebruik ik natuurlijk ook weer in de fotografie.

Ik woon in het prachtige Nunspeet, midden in de Veluwe. En dan woon ik ook nog aan de kant van Nunspeet op 2 km van het Veluwe meer en op 1 km van het bos, 2 km van de heide en 4 km van de zandverstuiving. Eigenlijk elke dag op vakantie!

Mijn hobby is sporten en dan vooral buitensporten, hoe kan het ook anders met deze omgeving. Hardlopen, mountainbiken, golf, trailrun, crossfit, suppen enz. Echt tijd te kort.

Afgetraint? Nee, ik hou veel te veel van lekker eten.

Mijn andere maatje

Wij hebben ook een hele leuke hond. Een mix van labrador en Friese stabij.  We gaan elke dag wel op pad met hem, de bossen,in de winterperiode zwemmen in een recreatieplas of gewoon ravotten rondom het huis. En als het even kan wil hij graag mee hardlopen. We hebben in Nunspeet gelukkig een groot hondenlosloopgebied.

Plezier is voor mij ook belangrijk

Tijdens een bruiloft ook makkelijk contact met jullie en jullie gasten. Niet een onzichtbare fotograaf maar eentje die af en toe een praatje maakt met jullie gasten. Dan wordt een camera in eens een stuk minder eng. Als er bitterballen voorbij komen en het kan even, dan neem ik er ook echt wel eentje. Zelfde geldt voor de bruidstaart alleen daar heb ik er meestal geen tijd voor.

De foto van hiernaast is ook genomen tijdens het avondfeest met een toffe photobooth. Gasten vinden het ook altijd leuk dat we net normale mensen lijken wink. Daardoor is er ook minder afstand en angst en vragen klanten zelfs om foto’s van hun te maken tijdens zo’n avondfeest.

Pim en Miriam photobooth
Photo bomb

Op een bruiloft maak ik lol, helemaal als ik de bruiloft samen met mijn beste maatje en vrouw vastleg. We krijgen ook vaak te horen dat we anders zijn dan het standaard beeld wat ze hebben van een fotograaf. We zijn ook echt heel leuk! wink. Hiernaast een photo bomb tijdens het instellen van de belichting.

Review weddingshoot
Review wedding 2

Hoe ben ik fotograaf geworden?

Op mijn 20ste ging ik een jaar stagelopen in Zuid-Afrika, ja eeeeeeuwen geleden. Op aanraden van mijn vader kocht ik een spiegelreflexcamera met twee lenzen. Heel leuk natuurlijk in zo’n mooi land met wildlife. Die liefde voor fotografie is gebleven maar toen nog niet op professioneel niveau.

Toen Miriam, mijn vrouw de fotovakschool ging doen vond ik dat natuurlijk heel interessant. Ik leerde met haar mee. Voor mijn sportbedrijf had ik inmiddels ook een nog betere camera en lens aangeschaft om goed in donkere omstandigheden sportfoto’s te kunnen maken.

Miriam ging o.a. trouwfotografie doen. En ik ging soms mee als second shooter. Voor de plaatjes die zij niet kon vangen. Later heb ik een workshop flitsfotografie gedaan. En in flitsen ben ik steeds beter geworden. Ik kan wel zeggen dat dat een van mijn handelskenmerken is. Lang niet iedere fotograaf kan goed de openingsdans fotograferen of in andere moeilijke lichtomstandigheden. Ik vind dat supergaaf! Lekker creatief met licht bezig zijn. Maar dit kan natuurlijk ook met sport!

Waarom alleen bij trouwfotografie houden. Dit was een personal training klant. Altijd kwam ze keurig netjes gekleed vanuit kantoor. Gekscherend zei ik dat als ze klaar was met haar traject dat we dan een vette fotoshoot zouden doen,  in pak met haltrerstangen. Hoe vindt je het resultaat?