Selecteer een pagina

Met welke spullen werken wij? Misschien ben je zelf ook met fotografie bezig. Dan is het natuurlijk leuk om een kijkje achter de schermen te nemen.

Wij gebruiken professionele camera’s met dubbele geheugenkaarten er in. Zo word er gelijk een backup gemaakt van al jullie foto’s. Onze lenzen kunnen ook tegen regen en stof

Canon EOS R6 mark II, hoofdcamera’s

Miriam en ik gebruiken beiden Canon camera’s. Waarom? Enerzijds omdat ik die jaren gebruik. Anderzijds vanwege de fijne grip. Ooit heb ik wel gekeken en gevoeld naar andere merken omdat Canon toch best duur is maar toch blijven steken bij Canon.

Deze full frame camera heeft dubbele geheugenkaartsloten. Ik stel de camera zo in dat deze gelijk een reseve kopie maakt van elke foto op de andere geheugenkaart. Geen kans op verloren foto’s omdat de geheugenkaart defect raakt. De autofocos is lekker snel en mist zelden. In donkere lichtomstandigheden kan de camera nog goed uit de voeten, zeker in combinatie met onze lenzen.

Canon EOS R – backup

Een professioneel fotograaf heeft een tweede body bij zich voor het geval dat er eentje het om wat voor reden het niet meer doet. Het is mij nog nooit overkomen maar een bruiloft kan je niet over doen. En deze tweede body is ook handig om een andere lens er op te zetten zodat je snel kan switchen met verschillende omstandigheden of standpunten.

De EOS R heeft meer megapixels dan de R6 II en is ook een geweldige  Full frame camera

Canon RF 24-70mm 2.8, het werkpaard

Een van de werkpaarden. Een lens van 35 mm geeft het beeld weer wat onze ogen zien. Met de zoomfunctie  heb je de mogelijkheid om wijder te kijken dan het ook of om de afstand twee keer zo klein te maken. Vandaar dat dit werkpaarden worden genoemd. Tachtig procent van de tijd zit deze op de camera. De rode lijn geeft aan dat dit de professionele versie is, stil en kan tegen spatje regen.

Canon RF 85mm 1.2, schilderlens voor tofste portretten

Miriam noemt dit haar “schilder lens”. Menig fotograaf zou deze graag willen hebben. Dit is dan ook gelijk de duurste lens maar dik zijn prijs waard! Super scherp en mooie romige achtergrond. Zeer lichtsterk waardoor ik deze ook wel eens voor bootcampfoto’s heb gebruikt in het donker.

Bij bruiloften is dit DE lens voor de loveshoots en portretten.

Canon RF 28-70 2.0, portretlens en zoomlens

Dit is de lens die Pim het meest gebruikt. Maarja, Pim is ook heel sterk en dat heb je nodig bij deze grote en zware lens. Heel lichtgevoelig en bijna net zo mooi romig beeld als de RF 85 mm 1.2. Bij bruiloften is het toch heel handig dat je niet met twee camera’s om je nek hoeft te lopen. De reserve camera blijft dan ook in de tas.

Canon RF 15-35mm, De party lens

Waar minder afstand tot een onderwerp gewenst is of landschappen dan is dit de lens voor ons. Op het avondfeest zit deze lens er ook op. Schrik niet als we bijna bovenop je neus zitten. Dat doen we expres voor de gaafste foto’s.

Canon RF100 mm, macrolens

Mooie scherpe foto’s van de ringen of andere details? Dan is dit een supergave lens. Helaas beetje duur voor die paar foto’s op een bruiloft. Daarom huren we deze er bij als je het ALL INCLUSIVE pakket boekt.

Godox V860 III flitser

Van deze flitser hebben een aantal van deze flitsers. Ze zijn makkelijk op te hangen en werken op een accu i.p.v. een batterij. We kunnen makkelijk een hele feestavond schieten met deze flitsers.

Godox AD200 PRO

Van deze jongens hebben we er twee. Drie keer zo sterk als de V860 III. En bij nog meer benodigde kracht bundelen we ze gewoon zodat we sterker kunnen flitsen dan de zon schijnt.

Godox X Pro II

De mooiste belichting krijgen we door de flitser(s) niet op de camera te zetten maar ergens anders in de ruimte of buiten. Met dit apparaatje sturen we de flitsers ieder apart aan. Kan zelfs over afstand van 100 meter!

Lichtomvormers

Toen Miriam de Fotovakschool deed had ze het al over Magmod omvormers. Kostbaar dus nog niet gelijk aangeschaft. Maar nadat ik zelf de flitsworkshop had gevolgd was ik ook om. Inmiddels hebben we bijna alles van Magmod. Alle flitsers zijn voorzien van de Maggrip waarbij we razendsnel van lichtomvormer kunnen wisselen of er bij op gooien

Magsphere

Geeft een difuus licht, minder hard. Kan ook gecombineerd worden met de MagGrid

Mag Grid

Zorgt er voor dat licht op onderwerp komt en juist niet op de omgeving

MagSnoot

Om minimaal licht ergens op te laten komen, zoals een klein lichtje op het haar of bij macrofoto van de ringen

MagBeam

Hiermee kunnen we op grote afstand op een onderwerp flitsen

MagBox PRO 24

Voor portretten en loveshoots met zacht licht is een softbox geweldig

Maggrid

Magbox Octa Grid

Een grid voor op de MagBox om geen licht te verspreiden op de omgeving. Handig voor binnenruimtes

Mag het een kleurtje meer of minder zijn?

Soms is het mooier om de kleur van de flits aan te passen. Denk hierbij aan ondergaande zon of een de lampen van de DJ benadrukken of een minder mooie achtergrond mooier maken of wegflitsen.

Maggrip 2

De basis voor alle Magmod onderdelen. Dit rubber op de flitsers en voila. Alle Madmod lichtvervormers kunnen er zo magnetisch op gezet worden. Je kan zelfs meerdere dingen stapelen zoals, grid, sphere en kleurgel!

MagShoe 2

Een handvat om flitsers of softbox te bevestigen aan een statief. maar ook makkelijk om een flitser los mee in de hand te houden.

Magring 2

Dit is de basis voor de softbox. Past om de Magshoe. Er kunnen zelfs twee flitsers ingeklikt worden om zeer krachtig buiten te flitsen.